Sneltest vraag en antwoord

Vragen en antwoorden voor

OUDER(S)/VERZORGER(S) EN LEERLINGEN

Wanneer wordt de sneltest gebruikt?

De test wordt gebruikt als iemand op school besmet is met het coronavirus. Iedereen die 1 lesuur of langer in de buurt is geweest van de besmette persoon kan worden getest.


Waarom wordt de sneltest gebruikt?

Door te testen zien we snel of er nog meer leerlingen, docenten of andere medewerkers besmet zijn geraakt. Iedereen die het coronavirus heeft moet direct naar huis. Zo kunnen we een grotere uitbraak op school voorkomen. 


Zijn leerlingen verplicht om mee te werken aan de sneltest?

Nee, het is vrijwillig. Leerlingen die ouder zijn dan 16 jaar mogen zelf beslissen of ze meedoen. Bij leerlingen onder de 16 jaar moeten beide ouders/verzorgers en de leerling zelf toestemming geven.


Is het veilig om gebruik te maken van een sneltest?

Ja. De test is helemaal veilig. De test kan alleen even een beetje vervelend voelen.


Wat als uit de test blijkt dat je corona hebt?

Als je ziek bent krijg je dat telefonisch te horen. Je meldt dit zelf (vrijwillig) aan school en blijft vanaf dat moment thuis (quarantaine).


Wat als uit de test blijkt dat je geen corona hebt?

Als uit de test blijkt dat er geen corona is gevonden (een negatieve testuitslag), blijf je gewoon op school. Je moet je nog steeds houden aan alle coronaregels op school.

Het resultaat van de sneltest is 48 uur geldig. Daarna kun je toch klachten krijgen die passen bij het coronavirus. Daarom word je na 3 tot 5 dagen nog een tweede keer getest. Hiervoor krijg je een e-mail van de school.


Wanneer krijg je het resultaat van de test te horen?

Het resultaat van de test is een half uur tot een uur na de test bekend. Of je wel of geen corona hebt, hoor je van de mensen die de test afnemen. Dan hoor je ook wat je moet doen.

Als leerling heb je op het Broeckland College rechten en plichten. Die liggen vast in het leerlingenstatuut. Het statuut wordt vastgesteld door de algemeen directeur, nadat leerlingen, medewerkers en ouders daarover via de medezeggenschap hebben kunnen adviseren.

Menu
Open dag en Open lesmiddag

Zit jij in groep 8 en ben je geïnteresseerd in onze school? We nodigen je graag uit om de livestream van onze Open dag en Open lesmiddag terug te kijken.
Meer informatie op de website opendag.broeckland.nl.   

X