1. Home
  2. Nieuws
  3. Sneltesten op het Broeckland College

Sneltesten op het Broeckland College

In de Tweede Kamer is afgesproken om te beginnen met sneltesten in het voortgezet onderwijs. De sneltest is een test om, als iemand besmet is met het coronavirus, snel te zien wie er nog meer besmet is geraakt. Het gaat om risicogericht testen, waarbij iedereen wordt getest die minimaal één lesuur in dezelfde ruimte verbleef als een besmette persoon.

Door leerlingen en onderwijspersoneel uit te nodigen voor een sneltest, kunnen besmettingen vroegtijdig worden opgespoord. Personen met een positieve testuitslag gaan direct naar huis en in quarantaine. Zo kan een uitbraak sneller worden ingedamd.

Broeckland College is door Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) gevraagd mee te doen met de eerste groep scholen die gebruik gaat maken van sneltesten.

Onze school start hier vanaf 01-02-2021 mee. Omdat tijdens de lockdown veel kinderen thuis zitten, kunnen wij alleen starten met de leerlingen, docenten en andere medewerkers die wel op school zijn. De sneltest is een aanvulling op de bestaande maatregelen binnen de school, zoals de regels rond afstand houden en het gebruik van mondkapjes.

Klik hier voor meer informatie en veel gestelde vragen

Menu
Open dag en Open lesmiddag

Zit jij in groep 8 en ben je geïnteresseerd in onze school? We nodigen je graag uit om de livestream van onze Open dag en Open lesmiddag terug te kijken.
Meer informatie op de website opendag.broeckland.nl.   

X