Er zijn veel vragen over de richtlijnen op school met betrekking tot COVID-19. In dit artikel proberen we daar zoveel mogelijk antwoord op te geven.

Klik hier voor de meest actuele informatie.

Vragen en antwoorden

Is school bereikbaar in de vakantie?

 • Voor de vakantie periode is er een nood e-mailadres aangemaakt. Dit mailadres wordt eens per 24 uur gecontroleerd en is speciaal voor het melden van een ernstige situatie of van een bevestigde besmetting van een leerling. Het adres is: [email protected] Hierdoor kunnen we wanneer dit nodig is direct acties ondernemen zoals het adviseren van bepaalde medewerkers en leerlingen om in quarantaine te gaan.

Wat doe ik als ik positief wordt getest in de vakantie?

 • Voor de vakantie periode is er een nood e-mailadres aangemaakt waar bij ernstige situaties of bij een bevestigde besmetting met het coronavirus van een leerling, een bericht naar gestuurd kan worden. Zo blijven we voor dergelijke situaties bereikbaar. Ook kunnen we wanneer dit nodig is direct acties ondernemen zoals het adviseren van bepaalde medewerkers en leerlingen om in quarantaine te gaan. Dit mailadres wordt eens per 24 uur gecontroleerd. Het adres is: [email protected]

Is een mondkapje in school verplicht?

 • Er is inmiddels een landelijke verplichting tot het dragen van mondkapjes op middelbare scholen. Dit geldt voor het hele schoolgebouw behalve voor de lokalen. Na de herfstvakantie zullen we deze verplichting strikt gaan handhaven.

Waarom hoef ik als ik zit in de kantine geen mondkapje te dragen en wel als ik sta en loop?

 • De verplichting op het Broeckland College werkt als volgt:
  – Loop of sta je in de aula of gang: mondkapje verplicht op.
  – Zit je in de aula: mondkapje mag af maar gaat verplicht weer op voordat je opstaat.
  – In de lokalen: mondkapje mag af. Bij een aantal vakken maakt de docent afspraken met de leerling over situaties waarin ook in het lokaal een mondkapje verplicht is. Dit is bijvoorbeeld bij praktische vakken.
 • De verplichting geldt dus direct bij binnenkomst in de school

Ik moet thuis blijven vanwege corona. Hoe blijf ik bij met het werk voor school?

 • In Magister staat, onder ‘huiswerk’ en ‘studiewijzer’ per vak de informatie, die je nodig hebt om bij te blijven met huiswerk. Er kan met de mentor of de vakdocent contact worden gelegd voor vragen of begeleiding (op afstand). Dit kan binnen Magister door een Bericht te sturen. De afgelopen periode hebben we de mogelijkheden voor het verzorgen van onderwijs op afstand uitgebreid: bijvoorbeeld de mogelijkheid om vanuit thuis meer lessen die op school worden gegeven te kunnen volgen via Teams. Meer informatie en instructie hierover volgt uiterlijk in de eerste week na de herfstvakantie.

Moet ik thuisblijven als ik alleen verkouden ben?

 • Ja, bij klachten die passen bij corona blijf je thuis en laat je je testen. Je ouders/verzorgers melden dit door te bellen naar school via tel. (0346) 262408. Bij een positieve uitslag (wel corona) blijf je thuis en volg je de aanwijzingen op van de GGD.

Wanneer moet ik me laten testen?

 • Bij klachten die passen bij corona. Wat deze verschijnselen zijn, zijn te vinden op de website van het RIVM onder deze link.

Ik heb een test laten doen, maar voel me weer beter. Mag ik al naar school?

 • Als je je hebt laten testen, blijf je thuis tot de testuitslag bekend is. Ook als je klachten tussentijds zijn verdwenen. Je volgt de aanwijzingen op van de GGD. Op de site van het RIVM kan je meer informatie vinden. https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen

Mag ik weer naar school nadat uit een test blijkt dat ik geen corona heb?

 • Bij een negatieve testuitslag (geen corona) ben je weer welkom op school.

Mijn broer of zus is positief getest op corona, wat nu?

 • Als een gezinslid positief is getest op COVID-19, dus corona heeft, blijf je thuis en meld je dit bij school.

In Magister staat QC bij mijn absentie. Wat betekent dat?

 • QC betekent dat je absent gemeld bent. Niet omdat je ziek bent, maar vanwege een quarantaine situatie.

Wat doet de school bij een besmetting?

 • We overleggen met de GGD over de eventuele bijzonderheden bij de besmetting
 • We gaan direct onderzoeken wie nauw in contact is geweest met de besmet persoon. Deze personen informeren we hierover (eventueel via ouders) en over het feit dat ze (direct) in quarantaine moeten.
 • We informeren de klas op het feit dat er een besmetting heeft plaatsgevonden per brief.
 • We informeren alle betrokkenen bij de school per brief.
 • We overleggen met de GGD én het schoolbestuur bij bijzondere situaties (bijvoorbeeld een cluster besmettingen op school) over welke maatregelen genomen moeten worden.

Het is koud in school. Waarom staan de deuren en ramen open?

 • De temperatuur daalt en het wordt frisser, ook binnen! Het advies van onze kant is om dan warmere kleding aan te trekken of bijvoorbeeld een extra trui of vest mee te nemen. We moeten namelijk i.v.m. het coronavirus goed blijven ventileren met de ramen en de deuren open.

Moet de school niet sluiten omdat er corona is?

 • Het sluiten van de school is een uiterste maatregel die niet zomaar genomen wordt. Wanneer er een cluster van besmetting op school is, overleggen we met de GGD over wat verstandig is om te doen. Op basis van deze adviezen worden vervolgens besluiten genomen over de te nemen maatregelen.

Ik heb corona gehad en ben opnieuw verkouden, mag ik naar school?

 • Er is maar heel weinig bekend over of je een tweede keer corona kunt krijgen. Mocht je corona hebben gehad en opnieuw klachten krijgen die passen bij corona geldt het volgende: Je blijft thuis en laat je ouder/verzorger contact opnemen met de school via tel. (0346) 262408. We bespreken dan wat er nodig is en eventueel vragen we advies aan de GGD.
Menu
X